x
M a r k e t i n g
L a b
 • Luni-Vineri 09:00AM-18:00PM
 • Calea 13 Septembrie nr.90, Complex Grand, Sector 5, Bucuresti
 • office@marketinglab.ro

Social Media

Retelele de social media au devenit in ultimii ani un segment important in strategiile de marketing eficiente iar beneficiile acestora sunt vizibile pentru toate tipurile de businessuri si branduri. Social media marketing este un serviciu in continua dezvoltare si este important sa colaborezi cu cei mai buni profesionisti in digital marketing de pe piata pentru a obtine rezultatele dorite.

Desi platformele de social media sunt accesibile tuturor, cand vine vorba de social media marketing, coordonatele care trebuie respectate pentru a obtine brand-awareness-ul dorit sunt diferite. Conturile personale nu au nimic in comun ca si strategie cu conturile profesionale care sunt create in numele unui brand.

Ce este Social media marketing si cum functioneaza? SMM sau Social Media Marketing este o forma de marketing ce foloseste retelele de social media pentru a mari popularitatea unui brand si interactiunea cu clientii, dar si pentru a genera mai multe vanzari si a creste profitul companiei.

Tacticile folosite de expertii SMM includ content creation, generarea de continut care raspunde intereselor targetului de audienta si prezentarea acestui content intr-o forma ce aduce o constientizare mai ampla a brandului dar si o interactiune mai productiva cu publicul tinta. Interactiunea poate fi prin likes, followers, comentarii sau distribuirea de postari si trafic crescut pe website-ul companiei.

Obiectivele principale ale unei astfel de strategii de digital marketing sunt:

-Cresterea nivelului de constientizare a brandului.
-Cresterea vanzarilor si a profitului.
-Fidelitatea clientilor existenti si atragerea de noi clienti.

 • Creșterea nivelului de conștientizare a brandului
 • Fidelitatea clienților existenți și atragerea de noi clienți
 • Creșterea vânzărilor și a profitului
 • AC Installation

Beneficiile Social media marketing

O strategie de social media marketing implementata corect poate aduce beneficii semnificative unei companii, cu costuri relativ limitate comparativ cu alte servicii de digital marketing. Crearea profilurilor pe platformele sociale este gratuita si multe dintre functiile pe care companiile le pot folosi pentru optimizarea profilului pe aceste platforme sunt si ele gratuite.

-Cresterea constientizarii brandului
-Serviciu de relatii cu clientii mai eficient
-Cresterea fidelizarii
-Interactiune mai buna cu targetul de audienta
-Trafic organic marit
-Un rank mai bun al companiei pe motoarele de cautare
-Cresterea vanzarilor, portofoliului si profitului

Cum te poate ajuta Marketing Lab cu o strategie de social media marketing de success: Expertii nostri se vor asigura ca obtii maximul din strategia de SMM implementata. Vom analiza potentialul companiei tale dar si targetul de audienta caruia i se adreseaza si vom optimiza prezenta brandului tau pe retelele de socializare in functie de aceste doua valori.

Ne asiguram ca profilul si postarile tale trezesc interes in randul clientilor tai dar si potentialilor clienti pe care ii vei castiga prin strategia noastra de social media marketing.

Contentul tau social media va fi promovat spre clientii care sunt interesati de serviciile si produsele pe care le oferi. Te ajutam sa iti educi audienta target cu informatiile de care au nevoie pentru a face o alegere profitabila pentru ei dar si pentru tine.

Strategiile noastre de digital marketing au diferite etape precum: implementare, creare de continut, masurarea si analiza rezultatelor si ajustarea tacticilor de marketing pentru optimizarea rezultatelor. Fiecare dintre aceste etape are importanta ei in succesul intregii strategii de SMM.

Auditul
Etapa de audit este mereu prima in punerea la punct a unei strategii de marketing eficiente. Profesionistii nostri analizeaza platformele virtuale unde compania este prezenta si nivelul de interactiune cu audienta. Brandul poate fi prezent online printr-un blog, website, aplicatie sau diferite retele sociale. Totodata, este posibil ca brandul sa nu aiba o prezenta sociala prestabilita dar aceasta va fi construita de noi, fiind una dintre cele mai bune agentii de marketing din Bucuresti.

Stabilirea obiectivelor
Fara o stabilire clara a obiectivelor, nu va fi posibila crearea unui plan de social media marketing. Asadar echipa noastra va comunica cu reprezentatii brandului tau pentru a stabili care sunt obiectivele spre care tintesc prin strategia de social media marketing. Aceste obiective pot fi o crestere in fidelizarea brandului, clienti noi, mai multe vanzari, si multe altele. Oricare ar fi obiectivele companiei, acestea sunt definitorii pentru structura strategiei de marketing aleasa si a implementarii ei.

Identificarea targetului de audienta
Targetul de audienta este segmentul de potentiali clienti care sunt interesati de produsele si serviciile tale. Acest pas este important pentru ca te va ajuta sa iti customizezi mesajul si contentul astfel incat sa ajunga cat mai eficient exact la clientii care pot fi interesati de brandul tau si care cel mai probabil vor si investi in produsele si serviciile tale.

Content strategy
Stabilirea unei strategii de content este esenta unui plan SMM si se bazeaza pe tehnici de content marketing care atrag atentia cititorilor si sporesc engagement-ul. Contentul distribuit pe retelele de socializare ale brandului tau trebuie sa fie valoros, informativ si relevant pentru profilul companiei tale. Acest content se va adresa in mod deosebit publicului tinta dar nu numai.

Alegerea retelelor sociale
In prezent varietatea retelelor sociale este in continua crestere. Dar nu toate retelele sociale sunt potrivite pentru toate brandurile. Expertii Marketing Lab te vor indruma spre o prezenta mai activa pe unele retele, in functie de profilul brand-ului tau. Poti alege din retele sociale precum Facebook, Instagram, Linkedin, Pinterest, Tik Tok si altele. Spre exemplu, o strategie de marketing B2B va functiona mai bine pe alte retele fata de o strategie B2C.

Analiza rezultatelor
Analiza rezultatelor este esentiala pentru evaluarea strategiei de social media marketing si imbunatatirea ei. In functie de masurarea rezultatelor obtinute vom determina daca trebuie implementate schimbari ale strategiei si tactici noi, pentru a obtine targetul dorit. Tot ce trebuie sa faci pentru a te bucura de o strategie de social media marketing este sa lucrezi cu noi, Marketing Lab fiind o agentie care are o experienta vasta atat pe piata din Romania, cat si internationala si ofera printre cele mai bune servicii de marketing digital din tara.

Hai sa stam de vorba daca simti ca ai nevoie de un "BOOST", Echipa Marketing Lab!

 • AC Checkup
 • AC Compressor checkup
 • AC Compressor Refill
 • AC Motor Winding
Mergi Sus